perjantai 3. heinäkuuta 2015

Mustikkavalkosuklaakakku uunissa

Kakkuinspiraatio iski jälleen. Tässä näette tuloksen.


Mustikkavalkosuklaakakku uunissa


Tarvitset,

75 g voita/margariinia
12 Digestive-keksiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa
500 g maitorahkaa
1 dl kermaa
100 g valkosuklaata
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
1 dl mustikoita

Tee näin,

Sulata rasva kattilassa. Murskaa Digestive-keksit ja sekoita keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Nosta hetkeksi kylmään.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita kaikki täytteen ainekset, paitsi mustikat, keskenään. Soseuta mustikat ja lisää puoli ruokalusikkaa sokeria.

Kaada kakkumassa irtopohjavuokaan ja marmoroi pinta mustikkasoseella. Voit pudotella laikkuja kakun pintaan ja vetää puhtaalla veitsellä kuviot pintaan.

Paista kakkua 175C uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.

Kakun kanssa kannattaa malttaa odottaa seuraavaan päivään, sillä maku ja koostumus paranevat jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti